Faydası saymakla bitmeyen semizotunun tam mevsimiyken pilavını yapmadan geçmeyelim. Yaparken biraz tereddüt yaşadım ancak bizden tam not alan bir pilav oldu. Buyurun tarife…
Malzemeler:
- Yarım kg semizotu (pırpar)
- 1 çay bardağı yemeklik bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 adet büyük kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
Semizotunu temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın.
Bir tencereye yağı alın ve yemeklik doğradığınız soğanı kavurun. Semizotunu ekleyip biraz daha kavurun. Bulguru ekleyin. Suyunu ve tuzunu verip pilavı pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Bu pilavda iri bulgur kullandığım için suyunu fazla ekledim. Siz kullandığınız bulgura göre suyunu ayarlayın.