Malzemeler:
- 250 gr kemikli kuzu eti
- 2,5 su bardağı nohut
- 1 su bardağı aşurelik buğday
- 1 büyük boy kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- Tuz
Yapılışı:
Nohut ve buğdayı ayrı ayrı tencerelerde bol su ile akşamdan ıslayın.
Ertesi gün nohut ve buğdayı ocağa alıp bir taşım kaynatıp altını kapatın, yemeği yapıncaya kadar dinlendirin. Yemek yapacağınız zaman nohutun suyunu süzün ama buğdayı suyuyla kullanın.
Nohuta eklemek için bir kenarda suyu ısıtın.
Bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri mühürleyin. Yağı ekleyin ve eti kavurun. Yemeklik doğranmış soğanları üzerine dökün ve kavurmaya devam edin. Üzerine pulbiber ve kekik ekleyin. Ardından salçaları ekleyip kavurun. Nohutu ekleyip karıştırın ve buğdayı suyuyla ekleyin. Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin ve ocağın altını kısın.
Yaklaşık 45 dakika etler pişinceye kadar kaynatın.
Yanında pilav ve sumaklı kuru soğan ile servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Daha kısa sürede pişirmek isterseniz aynı işlemleri düdüklüde de yapabilirsiniz.