Malzemeler:
- 200 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağı
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı kuru üzüm
Üzeri için:
- 1 su bardağı fındık veya ceviz parçacıkları
- 1 adet yumurta akı
Yapılışı :
Un, ceviz ve kuru üzüm hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurdan bir lokma alıp top haline getirin dağılmadan şekil alıyorsa tamamdır.
Ceviz ve kuru üzümü de ekleyip hamuru yoğurun.
Hamuru bir zemine alın ve büyük kare olacak şekilde çok da inceltmeden açın. Üzerine yumurta akı sürün ve fındıkları serpin. Elinizle hafifçe bastırın. Küçük lokmalık kare şeklinde hamuru kesip fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.
NOT:
Genelde bir fırın tepsisi çıkar ancak fazla gelirse ikinci fırın tepsisini de kullanın. Hamurları biraz aralıklı bırakın. Pişince biraz şişecektir.
Hamuru açarken zorlanmamak için hamurun üzerine yağlı kağıt serip merdaneyle açabilirsiniz.
Farklı şekillerde de kurabiyeyi yapabilirsiniz. Hamurdan lokma büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine alabilirsiniz. Veya hamurdan lokma büyüklüğünde parça koparıp yuvarlayın. Yumurta akına ve fındığa bulayıp fırın tepsisine alın. Fırında pişirin. Tercih sizin.