ETLİ KURU BAMYA YEMEĞİ

Yumuşacık lokum gibi bir bamya yemeği oldu. İşin sırrı bamyanın tazesini (kurutulmuşsa bile) tam pişirmek ! Buyurun tarife…

Malzemeler:

  • 200 gr kırmızı et (kavurma kullandım)
  • 2 ip kuru bamya
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet kuru domates (isteğe göre)
  • 1 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber, pulbiber
  • Limon suyu
  • 2 kaşık sirke ve 1 çimdik limontuzu

Yapılışı:

Bamyayı sirke, limon tuzu ve 1 litre su ile yaklaşık 15 dakika haşlayın. Süzün.

Tencereye yağ ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kavurmayı ekleyin. Üzerine salça ve baharatları ekleyin. Domates ve kuru domatesi ekleyip karıştırın. Bamyayı ekleyip suyunu verin. Tuzunu ve limon suyunu verin. Bamya yumuşayıncaya kadar kaynatın. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Çiğden et kullanacaksanız eti önce pişirip yağda hafif kavurun ve salça ekleyip işlemi takip edin.
  • Ben düdüklü tencerede 10 dakika pişirdim. Sizde düdüklüde pişirecekseniz süreyi tencerenize göre ayarlayın.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr