Yoğun misafirler için büyük fırın tepsisinde kakaolu, cevizli, kuru üzümlü ve damla çikolatalı enfes sünger kek tarifim…
Malzemeler:
- 7 adet yumurta (Büyükse 6 adet orta ise 7 adet)
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 adet vanilya
- 2 adet kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı kakao
Üzerine serpmek için:
- Damla çikolata
- Ceviz
- Kuru üzüm ve istediğiniz yemişler
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Süt ve sıvıyağ karıştırıp çırpın. Kakao hariç diğer kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve iyice çırpın.
Büyük fırın tepsisini yağlayın. Kek hamurunun yarısını tepsiye dökün. Kalan hamura kakao ekleyip çırpın. Tepsideki hamurun üzerine serin. Üzerine damla çikolata, ceviz ve kuru üzüm serpin.
Tepsiyi fırına verin. Altüst ayar fırında önce 150 dereceye, şişmeye başlayınca 200 dereceye çıkarın. Altüst pişince fırından çıkarın. İlk sıcaklığı geçince servise hazır. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Fırını ısıtmadan keki fırına verin ve 150 dereceye altüst ayar fanlı ayarda çalıştırın. Şişince 200 dereceye getirin.