HÜNKAR BEĞENDİ

Malzemeler:

Beğendi İçin:

  • 4 adet patlıcan
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Sos İçin:

  • 250 gr kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı:

Isıtılmış bir tencereye eti alın, yüksek ateşte kavurun. Kendi suyunu salınca ağzını kapatıp orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine yağ dökün ve kavurun.

Pişen ete doğranmış soğan ve biberleri ekleyin. 5 dakika kavurun. Domates, tuz ve karabiberi ekleyip domates suyunu çekinceye kadar pişirin.

Közlenip kabukları soyulmuş patlıcanları bir kaba alın ve üzerine 1 çay bardağı süt ve üzerini geçecek kadar su ekleyip yarım saat bekletin. Sonra patlıcanları normal suyla yıkayıp bir süzgece alın. Böylece patlıcanlar hem beyaz olacak hem de acı suyunu salmış olacaktır.

Patlıcanları bir bardağın tersiyle döverek ezin veya bıçaklayarak doğrayın. Bir tavaya tereyağı ve unu alın kokusu çıkana kadar kavurun. Sütünü ilave edin. Muhallebi kıvamına gelince patlıcan, karabiber ve tuzu ekleyip 3 dakika kadar pişirin.

Servis tabağına önce patlıcanı alın, kaşıkla biraz yayıp ortasını açın ve eti üzerine bırakın. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Etin piştiğinden emin olun gerekirse düdüklü kullanın.
  • Et olarak tavuk da kullanabilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr