Malzemeler:
- 750 gr parçalı tavuk
Sos İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Yapılışı:
Tavuğu temizleyin. Sosu karıştırıp tavuğa ekleyin ve harmanlayın. Fırın tepsisine tavukları alın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Akşamdan soslayıp bekletirseniz daha lezzetli olacaktır. Hemen hazırlayıp da fırına sürebilirsiniz.