EL AÇMASI ISPANAK BÖREĞİ

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 6 su bardağı un
  • Tuz ve ılık su

İçi İçin:

  • 1 kilo ıspanak
  • 4 dal yeşil soğan
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı peynir
  • Tuz

Yufkaların arasına sürmek için: Sıvıyağ veya zeytinyağ

Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağ ve susam

Yapılışı:

Hamurun malzemelerini karıştırıp yumuşak bir hamur yoğurun. Portakal büyüklüğündeki bezelere ayırın. Altını unladığınız tepsiye alıp üzerini örterek dinlendirin.

İç malzemeleri yıkayıp doğrayın. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

Bir bezeyi açın ve yağ ile her tarafını yağlayın. Üzerine iç harçtan serpiştirin. Yufkayı sarın. Tepsinin ortasına spiral şeklinde yuvarlayın. Bütün bezeleri tek tek açarak aynı işlemi uygulayın ve tepsiye yerleştirin.

Üzerine eritmiş olduğunuz tereyağını sürün ve susam serpin. 200 derecedeki fırında alt üst ayarda kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • İç harca eklediğiniz peynire göre tuzu ekleyin. Peynirin tuzu fazla ise suya bastırarak tuzunu alın.
  • Ispanak uçlarını çok küçük kesin ki yufkayı yırtmasın.
  • İç harcını farklı malzemeler kullanarak da yapabilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr