BAL PARMAK TATLISI

Malzemeler:

Hamuru İçin:

  • Yarım paket tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İçi İçin:

  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 silme yemek kaşığı tarçın

Üzeri İçin: 1 su bardağı irmik

Şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti için malzemeleri karıştırın ve ocağa alın. Kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.

Hamur için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. Hamurdan parça koparıp yuvarlayın, cıvık değilse ve dağılmıyorsa tamamdır.

Hamurdan lokma büyüklüğünde parçalar koparın, parmağınızı batırarak oyuk açın ve içine iç harcını koyup kapatın. Çiğ köfteye şekil verir gibi elinizde hafif sıkıp parmak şeklini verin. İrmiğe bulayıp yağlanmış tepsiye alın. 180 derecedeki alt üst ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince soğuk şerbeti döküp dinlendirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Hamuru kurabiye hamuru gibi olmalı. Unu kontrollü ekleyin. Fazla olursa dağılır, şekil vermekte zorlanırsınız. Olur da unu fazla gelirse yağ ile toparlayın.
  • Bu tatlıyı ister şerbetlemeden isterseniz de şerbetli olarak buzlukta saklayabilirsiniz.
  • Kuru bir şekilde buzluğa atarsanız; şerbetini yapıp soğutun. Kurabiyeleri buzluktan çıkarıp dinlendirin. Fırında ısıtın. Ardından şerbetleyin. Kurabiye sıcak şerbet soğuk olmalı.

Yorum yapın