Yumurta aklarım birikince atmak istemedim. İyi ki atmamışım. Değişiklik arayanlar için tavsiye edebileceğim bir kurabiye. Buyurun tarife…
Malzemeler:
- 3 yumurta akı
- Yarım su bardağından biraz fazla şeker
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 200 gr hindistan cevizi (2,5-3 su bardağı)
Yapılışı:
Yumurta akı, vanilya ve şekeri köpürünceye kadar çırpın. (Yaklaşık 5 dk.)
Ardından limon suyu ve hindistan cevizini ekleyin; yumurta akını söndürmeden spatula ile karıştırın. İki kaşık yardımıyla top top kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış altüst ayar 160 derece fırında 25-30 dakika kurutun. Üstü pembeleşince fırından çıkarın. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Hindistan cevizi yerine robotta çekilmiş ceviz, fındık, fıstık veya yer fıstığı da kullanabilirsiniz.
- Kurabiyeyi pişirdikten sonra eritilmiş çikolataya batırabilirsiniz.