VARDABİT PAÇASI

Adana yöresine ait çok lezzetli bir meze. Buyurun tarife…

Malzemeler:

  • 2 su bardağı kuru fasülye
  • 1 adet küçük tırnaklı pide

Sos İçin:

  • 1 su bardağı tahin
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet limon suyu
  • 1 silme tatlı kaşığı kimyon
  • 1 sime çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Üzeri İçin: Bir tutam maydanoz

Yapılışı:

Fasülyeyi bir tencereye alıp üzerine bol su alın. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatın. 4-5 saat dinlendirin. Dinlendikten sonra ocağa alın, üzerine tuz serpin ve pişinceye kadar kaynatın. Fasülyeyi süzün fakat suyu dökmeyin. Fasülyeye kimyonun yarısını (diğer yarısını sosta kullanın) serpip harmanlayın.

Ekmeği küçük küçük kesin. Tavada veya fırında yağsız olarak kızartın.

Bir kaseye sos malzemelerini karıştırın. Kalan fasülye suyunu ısıtın ve sosa azar azar ekleyerek kıvamını açın.

Bir servis tabağına ekmekleri alın üzerine fasülyeyi serin onun da üzerine sosu gezdirin. Bir cezvede yağı eritin ve pulbiberi yakın. Onu da üzerine gezdirin ve ince kıyılmış maydanoz serpin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Sosa ekleyeceğiniz fasülye suyu sıcak olmalı yoksa tahin yumuşamaz. Sosun kıvamı süzülmüş, çırpılmış yoğurt kıvamında olmalı.
  • Fasülyeyi akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayarak kullanırsanız daha iyi olur ancak gününde de yapıp kullanabilirsiniz.
  • Balığın yanına yakışan bir meze oldu tavsiye ederim.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr