Malzemeler :
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 8 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tatlı kaşığı un
- Tuz
- Yarım limonun suyu
Yapılışı
- Mercimeği düdüklüye alın ve birkaç defa yıkayın. Suyunu ve tuzunu ekleyin ve kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alın ve kapağını kapatıp 5 dakika kaynatın.
- Bir tavaya tereyağını alıp eritin kızarınca unu ekleyin. Kısık ateşte altın sarısı gibi kızarana kadar karıştırın.
- Mercimek pişince kapağını açın ve yaptığınız sosu üzerine ilave edin. Yaklaşık 2 dakika boyunca blenderdan geçirin. Blendar yoksa tel süzgeçten geçirin. Tercihen limon sıkın.
- Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin ve bir çimdik un serpin ardından pul biber ekleyin, kızarınca 1 kaşık kaselerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
PÜF NOKTALARI
- Unun kızarması önemli kavrulmuş un çok güzel bir aroma verir.
- Sos için kattığımız bir çimdik un ise hem köpürtür hem lezzet verir.
- İsterseniz sıvıyağında pul biber ve nane yakıp üzerine gezdirebilirsiniz.