UNLU MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler   :

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  •  8 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Tuz
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

  1. Mercimeği düdüklüye alın ve birkaç defa yıkayın. Suyunu ve tuzunu ekleyin ve kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alın ve kapağını kapatıp 5 dakika kaynatın.
  2. Bir tavaya tereyağını alıp eritin kızarınca unu ekleyin. Kısık ateşte altın sarısı gibi kızarana kadar karıştırın.
  3. Mercimek pişince kapağını açın ve yaptığınız sosu üzerine ilave edin. Yaklaşık 2 dakika boyunca blenderdan geçirin. Blendar yoksa tel süzgeçten geçirin. Tercihen limon sıkın.
  4. Bir tavada 1 yemek kaşığı tereyağı eritin ve bir çimdik un serpin ardından pul biber ekleyin, kızarınca 1 kaşık kaselerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

  • Unun kızarması önemli kavrulmuş un çok güzel bir aroma verir.
  • Sos için kattığımız bir çimdik un ise hem köpürtür hem lezzet verir.
  • İsterseniz sıvıyağında pul biber ve nane yakıp üzerine gezdirebilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr