TUZLU KURABİYE

Malzemeler :

  • 1 paket tereyağı (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta sarısı (Yumuta akı üzerine olacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep (Tercihe bağlı)
  • Un

Üzeri için    

1 yumurta akı

1 su bardağı beyaz susam

Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağına un hariç diğer malzemeleri ekleyip yoğurun, unu azar azar ekleyerek kulak memesi kıvamında bir kurabiye hamuru elde edin.
  2. Yumurta akını bir tabakta çırpın. Ayrı bir tabağa da susamları alın. Hamuru kare şeklinde açın ve küçük karelere bölün. Şekil verdiğiniz kurabiyelerin her birini önce yumurta akına sonra da susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  3. 175 derecede fansız önceden ısıtılmış fırına verin. Pembeleşince fırından çıkarın. Altı ve üzeri hafif kızardıysa yeterlidir. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr