Malzemeler:
- Bir tavuğun yarısı (Sotelik doğranmış)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 5-6 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz
Yapılışı:
Kalın tabanlı yanmaz tavayı ocağa alıp ısıtın. Tavukları tavaya alıp mühürleyin. Sıvıyağ ve tuzunu verip kavurun.
Salça ve baharatları ekleyin. Tavanın altını kısıp çok az su gezdirin ve tavuğu pişirin.
Tavuklar piştikten sonra tereyağını ekleyin. Tereyağ eriyip kızarınca servise hazır. Afiyet olsun.
Denedim tadı harika oldu tavsiye ederim bizde tavuk sevilmez pek ama bu tarifle yerinde yeller esti🤭
Teşekkürler Gülser hanım🙏🏻
Beğenildi teşekkür ederim.