TAVUK DOLMASI

Yıllarca eskimeyen bir davet yemeği. Enfes lezzetli ve pişme garantili.

Malzemeler:

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet fırın poşeti (Büyük boy tercih edin)

Pilavı İçin:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı çiğ badem
  • 1,5 yemek kaşığı yenibahar
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz

Tavuğu soslamak için:

  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 3-4 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Öncelikle tavuğu güzelce temizleyin. Elinize biraz tuz ve karabiber alıp tavuğun her tarafını ovun. Bir süzgece bırakıp suyunu süzdürün.

Pilav için bademleri kaynatıp kabuklarını alın ve kurutun. Pilav tenceresine yağı ve bademi alın. Kavurun. Rengi pembeleşince pirinci ekleyin ve kavurun. Baharat ve suyunu verin. Pilav pişince altını kapatın.

Tavuğun ağız kısmını dikin. Tavuğun karnını pirinçle doldurun ancak bastırmayın ki hamurlaşma olmasın. Tavuğu dikin.

Bir tencereye 2 litre su ve 1 yemek kaşığı kadar tuz alıp kaynatın. Bütün tavuğu tencereye dikkatli bir şekilde alın ve arkalı önlü yaklaşık 30 dakika pişirin.

Tavuğu sudan çıkarın ve sos malzemelerini karıştırıp her tarafına sürün. Fırın torbasına yerleştirin. 200 derecedeki fırına verip nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Tavuğa ön pişirme yaparsanız çiğ kalma riski olmaz.
  • Her pilavın su tutma kapasitesi farklıdır. Pilavı diri pişirin. Kalan pilava biraz daha sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Serviste kullanın.
  • Tavuğu fırında pişirirken havuç ve patatesi de garnitür olarak ekleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr