Yumuşacık, hafif, çar çabuk hazırlanan bir kek isterseniz bu kek tam size göre. Özellikle çocuklar bu lezzete bayıldı.
Malzemeler:
- 3 yumurta (yumurta küçükse 4 olsun)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 şişe sade maden suyu
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat (olmasa da olur)
- 1 portakal kabuğu rendesi (olmasa da olur)
- 2 su bardağı un
Yapılışı:
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Soda, kakao, sıvıyağ ve vanilya ekleyerek çırpın. Bu harçtan 1 su bardağı alın kenarda bekletin. Kalan harca un, kabartma tozu, karbonat ve portakal kabuğu ekleyip karıştırın. Büyük boy kare borcamın altını yağlayın ve keki dökün. 175 derecede fanlı önceden ısıtılmamış fırına verin ve yaklaşık 25 dakika pişirin.
Kürdan testi yapın, kürdanı hamura batırın temiz çıkarsa kek pişmiştir.
Kekin ilk sıcaklığı geçince harçtan ayırdığınız sosu karıştırın ve kekin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Keki hemen servis edecekseniz sosa yarım çay bardağı süt ekleyip karıştırın ve öylece sosu gezdirin.
- Kekin üzerini istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz. Ben üzeri için çırpılmış sıvı krema kullandım. Üzeri için kremşanti, pastacı kreması veya kuru yemişler kullanabilirsiniz. İsterseniz de sade tüketin.