Malzemeler:
İçi İçin:
- 400 gr kuzu kuşbaşı
- 4 adet kuru soğan
- 3 adet patates
- Yarım demet maydanoz
- Pulbiber, karabiber, tuz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Hamuru için:
- 3 kg un
- Su ve tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle hamuru hazırlayın. Un, su ve tuzu bir kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun. Küçük mandalina büyüklüğündeki bezelere ayırıp altını unladığınız fırın tepsisine aralıkla olarak dizin. Üzerine kabuklanmaması için bir muşamba serin ve üzerine hafif bir örtü serin, dinlensin.
İçi için eti tantuni hazırlar gibi küçük küçük kesin. Genişçe bir tavaya alın ve sıvıyağıyla eti kavurun. Soğanları yemeklik küçük doğrayıp ete ekleyin. Orta ateşte soğanlar ölene kadar pişirin. Patatesleri soyup rendeleyin ve suyunu sıkıp ayrı tavada az yağla hafif kavurun. Suyunu çekince hazır. Patatesleri de ete ekleyin. Tuz, pulbiber ve karabiberi ekleyip kavurun. Maydanozları küçük doğrayıp ekleyin. Bir tur karıştırıp kapatın.
Hamur bezelerini unlayarak açın. Yuvarlak açtığınız yufkanızı ikiye bölün ve her birini yarısına kadar bir dolu yemek kaşığı harçtan döküp yayın ve hamurun diğer yarısını kapatıp parmaklarınızla hamurun çevresini bastırarak kapatın. Bu şekilde bütün hamuru bitirin.
Yanmaz bir tavaya bir kaşık yağ serpin ve börekleri arkalı önlü kızartın. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Bu börek orta yağlı kıymadan da olur ancak orijinali kuzu kuşbaşıyladır.
- Böreği derin yağda değil arkalı önlü fırçayla yağlayarak kızartın.