Az şekerli, limon kokulu revani tarifim…
Malzemeler:
Kek İçin:
- 5 yumurta (küçük boy)
- Yarım su bardağından az şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt suyu (isteğe bağlı)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ (veya zertinyağı)
- 1,5 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi (portakal kabuğu da olur)
Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 adet vanilya
- Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için bir tencereye şeker ve suyu alın. Karıştırın. Yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ocaktan aldığınız şerbete 1 vanilya ve limon suyu ilave edip soğumaya bırakın.
Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Yoğurt, süt ve yağı ekleyip karıştırın.
İrmik, kabartma tozu, karbonat ve vanilyayı ekleyin. Limon kabuğunu da ekleyip unu azar azar ekleyin. Kek kıvamında bir hamur elde edin. Fırın tepsisinin altını yağlayın. Dikdörtgen borcam veya yuvarlak fırın tepsisine yayın.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınız revaninin ilk sıcaklığı geçince dilimleyin ve şerbeti verin. En az 6 saat dinlendikten sonra üzerini kaymak ve cevizle süsleyin. Afiyet olsun.