Malzemeler:
- 3 su bardağı esmer çiğköftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su (domates kullanacaksanız su katmayın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 3 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates (rendelenmiş)
- 2 adet soğan (rendelenmiş ve suyu sıkılmış olacak)
- 2 diş sarımsak (rendelenmiş)(isteğe göre)
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet limon suyu
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 3 yemek kaşığı isot
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 4 ceviz içi (isteğe göre)
- Bir tutam maydanoz
Yapılışı:
Bulguru mutfak şefine alın , üzerine su ve tuzu ekleyip karıştırın. 10 dakika dinlendirin.
Ceviz hariç bütün malzemeleri mutfak şefine alın. Üçgen şeklindeki başlığı takın ve önce düşük ayarda yaklaşık 10 dakika çalıştırın. Arada şefi dinlendirin. Kıvamına bakın, damak zevkinize göre ayarladıktan sonra yüksek (3 numarada) ayarda 10 dakika daha çalıştırın. İsteğe göre ceviz ve maydanoz ekledikten sonra bir tur karıştırın ve servise hazır. Bol yeşillik, turşu ve ayran eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları
- Soğan suyunu süzerseniz çiğköftede acılık oluşmaz.
- Bu tutarda iki büyük servis tabağı çıkar. Fazla gelirse buzlukta da muhafaza edebilirsiniz.
Harikaydı, bizzat yedim.
Afiyet olsun.