Özellikle karadeniz bölgesinde bolca yapılan mehir çorbasının mısırlı versiyonu diyebiliriz. Görümcemin ellerinden yemeğe alıştığım nefis bir çorba. Buyurun tarife…
Malzemeler:
- 1 kase kırık kuru mısır
- Yarım çay bardağı nohut
- 4-5 su bardağı yoğurt
- Tuz
Yapılışı:
Mısır ve nohutu akşamdan yıkayıp ıslayın.
Düdüklü tencereye yaklaşık 3 litre su ile mısır ve nohutu alın. Kaynayınca köpüğünü alın. Tuzunu ekleyin ve 30 dakika kaynatın.
Çorba ılıklaşınca yoğurdu çırpıp ekleyin. Çorbanızı ılık veya soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Mısır çorbasının içindeki mısır; kurutulmuş tane mısırın kırığı olarak satılır.
- Bu yemek çorba gibi sıvı değil de aş gibi olur.
Doyurucu ve besleyici