Köyden mis gibi kayısılar geldiyse eğer reçel yapmadan olmaz. Buyurun tarife…
Malzemeler:
- 1 kg kayısı
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 çay kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Temizlenmiş kayısıları dörde bölüp uygun bir tencereye alın. Kayısı çekirdeklerini kırın, içindeki bademleri de ayırıp ekleyin. (bademlerin tadına bakın acı olmasın ) Üzerine şekeri döküp 1 gece bekletin.
Dinlenen kayısıları orta derecedeki ateşe alıp kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alın. Tereyağını ve limon tuzunu ilave edip yaklaşık 15 dakika kaynatın. Kavanozlara sıcak sıcak doldurup vakumlayın. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Reçelin kıvamını anlamak için; büyük bir kaşığı şerbetine batırıp sağa sola sallayıp soğutuyorum sonra da kaşığı dik tutup şirenin dökülmesini bekliyorum. En son damlalar yaprak yaprak akıyorsa olmuş demektir. Artık ocağı söndürebilirsiniz. Bunu her reçelde deneyebilirsiniz.