KARAMELLİ ETİMEK TATLISI

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu sıvı krema (kremşanti veya pastacı kreması da kullanabilirsiniz.)

Karamel İçin:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Yapılışı:

Karamel için bir kaba şekeri alıp kahverengi oluncaya kadar ısıtın. Suyu ekleyip karıştırın. İlk başta şeker sertleşse de kaynadıkça şeker eriyecektir. 5-6 dakika kaynadıktan sonra şerbeti kapatın.

Borcama etimeği dizin ve ilk sıcaklığı geçen şerbeti üzerine gezdirin.

Muhallebi için krema hariç bütün malzemeleri karıştırıp kaynatın. Ilıdıktan sonra sıvı kremayı ekleyip mikserle çırpın. Homojen olunca etimeklerin üzerine gezdirin. Üzerini dondurulmuş meyve, hindistan cevizi veya pasta süsleriyle renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr