Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…
Efendimize sonsuz salat ve selam ederim. Çok yorgun olduğum bir günde sırf Efendimizi anmak için kurabiye yapacağım aklıma gelmezdi:)
Herşeyde onu (s.a.v) anabilmek… Elhamdulillah
Hem gevrek hem lezzetli hem de bereketli bir kurabiye oldu.
Malzemeler :
Hamur İçin:
- 250 gr tereyağı (Oda sıcaklığında olmalı)
- 1 yumurta sarısı (akı üzeri için ayrılacak)
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık 4,5 su bardağı)
Üzeri için:
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı kavrulmuş beyaz susam
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak ele yapışmayan aynı zamanda da una çok doymamış bir hamur yoğurun. Elinize alıp yuvarladığınızda dağılmayan bir hamur olmalı.
Hamurdan küçük bir top alıp elinizde incelterek uzun bir şekil verin ve yuvarlak yapın. Ardından yumurta akına ve tavada biraz kavurmuş olduğunuz susama bulayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fanlı alt üst ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkınca bir süre dinlendirin. Afiyet olsun.
İsterseniz bir kaba alıp dondurucuda saklayın misafir geldiğinde çıkarın ve 150 derecedeki fırında ısıtın, ilk gün yapılmış gibi tazecik yiyin.
Eline sağlık
Ellerine sağlık 🌸