Ispanak yemeğini çocuklara yedirmekte zorluk çekiyorsak biz de keke katar öyle yediririz 🙂
Malzemeler:
Kek İçin:
- 3 yumurta (yumurtalar küçükse 4 olmalı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 kase ıspanak yaprağı (25-30 ıspanak yaprağı)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı un
Kreması için:
- 1 adet muzlu veya vanilyalı puding
- Puding için süt (3,5 su bardağı)
- 1 kutu krema
Yapılışı:
Krema için pudingi pişirip soğuması için kenara alın. Soğuduktan sonra kremayı ekleyip bir kaç dakika blenderden geçirin.
Klasik kek ile yapılışı aynı sadece süt ve sıvıyağına ıspanak yapraklarını ekleyin. Robottan veya blenderden geçirin. Ispanak tamamen parçalanmalı.
Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Ispanaklı karışımı ekleyin. Çırpın.
Un, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı eleyerek ekleyin. Keki homojen oluncaya kadar karıştırın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru yayın.
Keki fanlı alt üst ayardaki soğuk fırına verin. Pişince fırından çıkarın. Ilıklaşınca keki enine ortadan ikiye bölün. Üzeri için kekin kenarından ince bir dilim ayırın ve robotta ufalayın. Araya ve üzerine krema yayın. En üste de robotta çektiğiniz keki serpin. Buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Ispanak yapraklarını buzluğa atıp yazın da bu keki yapabilirsiniz.
- Üzerine pastacı kreması veya kremşanti de kullanabilirsiniz.