Pratik, lezzetli ve farklı sunumuyla beyti kebabı bizden tam not aldı. Buyurun tarife…
Malzemeler:
- 2 adet yufka
Köftesi İçin:
- 300 gr kuzu veya dana kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 dilim ekmek içi
- Tuz
Yufkalara ve üzerine sürmek için : 3 yemek kaşığı tereyağı
Domates Sos İçin:
- 1 su bardağı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Tuz
Yanında servis etmek için: Yoğurt
Yapılışı:
Köftesi için soğan, sarımsak ve maydanozu ince kıyıp kıymaya ekleyin. Diğer malzemeleri de ekleyip ince uzun olacak şekilde kıymayı hazırlayın. Vaktiniz varsa dinlendirin.
Tereyağını eritin. Yufkayı tereyağıyla yağlayıp ikiye katlayın. Tereyağıyla tekrar yağlayın. Uzun olan uca iki köfteyi yerleştirin. İki kenarı içe doğru katlayıp rulo şeklinde sarın. Verev şekilde kesin. Fırın tepsisine alın ve üzerini tereyağıyla yağlayın.
İki yufkayı da aynı şekilde yapıp tepsiye alın. 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bir sos tenceresine tereyağını alıp eritin, domatesi ekleyin. Çok az tuz ve karabiber ekleyin. Salça kullanacaksanız yarım çay bardağı su veya et suyu ekleyip kıvamını açın.
Beytinin altı üstü pişince servis tabağına alın, üzerine domates sosu gezdirin ve ortasına iki kaşık yoğurt ekleyin. Yanına unlu-mercimek-corbasi harika bir seçim olur. Afiyet olsun.
Yağlı boya tablo gibi 🙂