Malzemeler:
- 1 su bardağı baldo pirinç
- 1,5 su bardağı et suyu
- 2 adet küçük boy havuç
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet limon kabuğu rendesi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
Yapılışı:
Pirinci sıcak tuzlu suda (1 yemek kaşığı tuz yeterli) yarım saat bekletin.
Et suyunu ısıtın.
Pilav tenceresine yağı alın ve havuçları rendenin iri tarafıyla rendeleyip yağda kavurun.
Pirinci birkaç kez yıkayıp süzün havuçlara ekleyin, kavurun. Limonu rendenin ince tarafıyla rendeleyip pilava ekleyin. Limon suyunu da ekleyin.
Sıcak et suyunu pirince ekleyip tuzunu ayarlayın. Önce orta ateşte ardından kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Zamanınız varsa dinlendirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Limon kullanmasanız da olur ancak havucun tatlısı ile birleşince tazelik katar. Limonun sadece sarı kabuğunu rendeleyin, beyaz kısmı acılık verir.