FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler:

  • 1 litre günlük süt
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz
  • 1 adet vanilya

Sos için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için :

Tarçın veya fındık (isteğe göre)

Yapılışı:

Tencereye pirinç ve suyu alıp kaynatın. Sütü ayrı yerde kaynatıp pirince ekleyin. Kaynayan sütlaca tuz ve şekeri ekleyin.

Fırını 250 dereceye ayarlayın. Sütlacı fırına vermeden önce en az 10 dakika fırını ısıtın.

Sos malzemelerini bir kasede karıştırın. Un topak kalmasın. Kaynayan süte ekleyip karıştırın. Vanilya ekleyin. Kıvam alınca çömleklere paylaştırın. Fırın tepsisine 3 su bardağı su dökün ve çömlekleri fırın tepsisine alın.

Fırının en üst katına sütlaçları alın ve üzeri kızarana kadar bekleyin. Sütlaçlar kızarınca fırından çıkarın. Fırın tepsisinden çıkarıp soğumaya bırakın. Üzerine tarçın veya fındık parçacıklarıyla süsleyip servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Günlük süt yerine paket süt de kullanabilirsiniz. Süt ne kadar yağlıysa sütlaç o kadar lezzetli olur.
  • Sütlacın kurumaması için fırına girmeden önceki kıvamı normal sütlaçtan daha sıvı olmalı. Fırına gireceği için buharlaşma olacaktır. Sütlaç fırından çıkınca sallanıyorsa tamamdır. Soğudukça kıvamı oturacaktır.
  • Özellikle fırının sıcak olması gerekir ki sütlaç fırında durdukça kurumasın.
  • Çömleklerdeki sütlaç dolu dolu olsun ki sütlaç kurumasın.

“FIRIN SÜTLAÇ” üzerine bir yorum

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr