Malzemeler:
- 150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurtanın sarısı (akı dışına ayır)
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un
Dışı İçin:
- 1 yumurta akı
- Çekilmiş fındık
- Sürülebilir çikolata
- Üzeri için fındık
Yapılışı:
Un hariç diğer malzemeleri karıştırın. Üzerine unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurun.
Küçük parçalar kopararak yuvarlayın. Tepsiye dizin. Her birinin üzerini oklava ile bastırarak çukur açın.
Kurabiyelerin kenarını önce yumurta akına ardından çekilmiş fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar pişirin. İlk sıcaklığı geçince çikolata ve fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.