DUVAKLI PİLAV

Malzemeler:

Pilav için:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz

Duvak İçin:

  • 200 gr kuzu kıyma veya dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım çay bardağı çiğ badem
  • 1 avuç maydanoz
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

Pilav için pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Pilav tenceresine sıvıyağı ekleyin. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye alın ve kavurun. Tereyağı ekleyin. Şeker ve limon suyunu ekleyin. Bir tur karıştırın.

Sıcak suyu ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin.

Duvak için tavaya sıvıyağını alın ve soyulmuş bademleri alıp kavurun. Bademleri kenara alın. Aynı tavaya yemeklik doğranmış soğanı alıp kavurun. Kıymayı ekleyip kavurun. Üzerine kızarmış bademleri ve ince doğranmış maydanozu ekleyip baharat ve tuzunu verin. Biraz daha kavurun. Kenara alın.

Bir servis kasesine önce kıymalı harcı ardından pirinci yayın. Ters çevirerek servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası :

  • Çiğ bademlerin kabuğunu soymak için bademleri sıcak suda bekletin yada bir cezveye bademleri ve üzerini geçecek kadar su doldurup bir taşım kaynatın. Bademi sıkınca kabuğu soyulacaktır.
  • Acı sevdiğimiz için üzerine pulbiber serptim. Normalde yeni bahar ve karabiber kullanılır.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr