Malzemeler:
- 1 kilo domates
- 2 tepeli yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı sıvıyağı
- 2 su bardağı et suyu (olmasa da olur)
- 1 çay bardağı süt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Kişniş, nane, kekik veya maydanoz (isteğe göre)
Yapılışı:
Kabuğu soyulmuş domates ve et suyunu tencereye alıp kaynatın. Domatesler yumuşayınca blendarden geçirin. Ayrı bir tencereye un ve yağları alın. Kokusu çıkana kadar kavurun. 1-2 bardak soğuk su döküp unu açın. Domatesi ekleyin ve karıştırın. Kaynamaya yakın sütü ilave edin. Çorba kıvamına gelinceye kadar sıcak su ilave edin. Tuz ve rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Kıvam alınca altını kapatın.
Kaselere bölüştürüp üzerine kaşar rendesi ve baharatlar ile süsleyin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Yazın buzluğa atıp dondurduğum domateslerle yaptım gayet başarılı oldu.
- Peynirli börek ile uyumlu bir ikili oldu tavsiye ederim.
Mükemmel bir çorba tarifi 👌denedim ve sonuç harika 👏teşekkür ederim @Gülser Kaya
Afiyet olsun.