
Malzemeler:
Kek İçin:
- 4 yumurta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Krema İçin:
- 4 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 80 gr bitter çikolata
- 150 gr labne peyniri
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 su bardağı taneli vişne reçeli (çekirdeksiz)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Çikolatalı Sos İçin:
- 1 su bardağı süt
- 1 silme tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı kakao
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 40 gr çikolata
Pastayı Islatmak İçin: 1 su bardağı süt
Yapılışı:
Öncelikle krema için süt, un ve nişastayı tencereye alıp karıştırın ve ocağa alıp karıştırarak kaynatın.
Ocaktan aldığınız kremaya pudra şekeri, çikolata ve labne peynirini ekleyip karıştırın. Daha sonra vişne reçeli ve vanilyayı ekleyin. Karıştırın ve tencerenin ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Süt ve yağı ekleyin. Çırpın. Kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serili (yağlanıp unlanmış da olur) yuvarlak ayarlanabilir pasta kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış alt üst ayar fansız ayarda yaklaşık 20 dakika pişirin.
Çikolatalı sos için süt, kakao, şeker ve unu alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan aldığınız sosa çikolata, vanilya ve tereyağını ekleyin. Karıştırın ve ağzını kapatıp soğumaya bırakın.
Keki ortadan ikiye bölün alt katmanı kalıba yerleştirin. Yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine kremayı dökün. Her tarafa yayın. Üzerine kalan keki alın. Yarım su bardağı sütle ıslatın. Üzerine çikolata sosu döküp çikolata ve vişne reçeli ile süsleyin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Bu pastayı yaparken yuvarlak ayarlanabilir pasta kabı kullandım ancak siz istediğiniz fırın kabını kullanabilirsiniz. Dikdörtgen formu da çok güzel oldu.
- Kalabalık gelen misafirler için; klasik büyük fırın tepsisinde iki adet kek pişirdim. Arasına koyduğum kremayı tariftekinin 1,5 katı malzeme kullanarak yaptım. Çikolata sosunun malzemelerini de iki katına çıkararak yaptım. Bu tarifteki kekten pişirince rulo kek gibi ince kek oldu. Fırın tepsisine üstüste bırakarak keki tamamladım. Kekin üstü bozulmasın diye sosu ve süslemeyi sunum yapacağım zaman hazırladım.
