ÇAVDAR UNLU EKMEK

Malzemeler:

  • 2 su bardağı çavdar unu
  • 2 su bardağı değirmen unu (sarı un)
  • 1 su bardağı beyaz un
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • Ilık su (en az 2 su bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 3-4 kaşık sıvıyağı veya zeytinyağı

Yapılışı:

Un, su ve mayayı karıştırıp tuzunu ekleyin. Güzelce yoğurun. (Bu işlemi hamur yoğurma makinesinde yapabilirsiniz.) Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Keten tohumu ve yağı ekledikten sonra yoğurmaya devam edin. Özdeşleşen hamurun üzerini örtüp 20 dakika dinlendirin.

Hamurun her yerinden alttan üste doğru katlayın. Tekrar üzerini örtün. 20 dakika sonra baton fırın kabını yağlayın veya yağlı kağıt serin. Hamuru tekrar alttan üste katlayıp uzunlamasına şekil verin. Kalıba yerleştirin. Üzerine çizik atın.

220 derecede önceden ısıtılmış fırına 1 kap su yerleştirin ve tepsiyi fırına verin. Yaklaşık on dakika sonra fırını 190 dereceye indirin. Ekmeğiniz kızardıysa fırından alın. Soğuyunca dilimlere ayırın. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr