ANNE KEKİ

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı da olur)
  • 2 paket kabartma tozu (1 kabartma tozu ve 1 çay kaşığı karbonat da olur)
  • Un
  • Kuru meyveler

Yapılışı:

Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yoğurt ve yağı ekleyin. Tekrar çırpın.

Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyin. Güzelce karıştırın.

Ufak ufak kesilmiş kuru meyveleri (kuru üzüm, kayısı, incir vs.) bir kaseye alıp ıslatın, fazla suyunu süzün. Biraz un serperek una bulayın. Kek hamuruna ekleyip karıştırın.

Kek kalıbını yağlayın ve hamuru dökün.

Fırını fanlı ayarda 250 derecede 15 dakika ısıtın. Keki fırına verince fırını 150 dereceye düşürün. Kekin altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Unu ayarlarken; kek hamurunu kaşıkla döküp 8 çiziyorum. Eğer hamurun üzerinde görünür şekilde kalıyorsa tamamdır. Sönüyorsa tekrar un ekliyorum. Unun miktarını fazla kaçırmayın ki yumuşacık olsun.
  • Kekin üzerine ve içine kuru yemişleri de ekleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr