YABANİ HARDALLI BULGUR

Malzemeler:

  • Yarım bağ yabani hardal
  • 1 su bardağı bulgur
  • Yarım çay bardağı sıvıyağı
  • 2 su bardağı kaynar su
  • Tuz

Yapılışı:

Yabani hardal yaprağını yıkayın, küçük küçük doğrayıp 15 dakika haşlayın. Suyunu elinizle güzelce sıkın.

Pilav tenceresine yağı alın ve yabani hardal yağrağını ekleyin. Bulguru yıkayıp ekleyin. Bir tür karıştırıp tuzu ekleyin. Suyunu verip karıştırın. Önce orta ateşte ardından kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Hardal yaprağını mutlaka önceden haşlayıp suyunu süzün yoksa acı tat verebilir. Haşlamayı uzun süre tutmayın ki dağılmasın.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr