TAZE SOĞANLI BULGUR PİLAVI

Bismillahirrahmanirrahim

Ey insan! Kuşkusuz sen Rabbine doğru çaba üstüne çaba sarfetmektesin, nihayet O’na varacaksın.

O vakit kitabı sağ eline verilen, Kolay bir hesapla hesaba çekilecek, Ve sevinçli olarak ailesine dönecektir. (İnşikak 6,7,8,9)

Selamun aleyküm!

Eskiden her evin bahçesinde veya varsa evin önünde bir toprak hemen soğanlar ekilir, çıkan yeşil yeşil soğanlar mutfaklarda kullanılırdı. Kimse kimseye haber vermeden kapılar çalınır, naçizane sofralar kurulurdu. O sofralardaki lezzetlerden birini sizinle paylaşmak istedim.

En çok sevdiğim tarifler az malzemeli fakat bol lezzetli olanları…İşte bu da onlardan biri. Tarife geçelim mi?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 6-7 adet taze yeşil soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta
  • 5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz

Yapılışı:

Yeşil soğanları yıkayıp temizleyin, çok küçük olmayacak şekilde doğrayın.

Bir tencereye yağı alın, soğanları ekleyip bir dakika kavurun. Üzerine yıkanmış bulguru ekleyin ve bir kaç kez çevirin. Tuzunu ekleyin. Suyunu verip bulgur suyunu çekinceye kadar pişirin.

Bir tavaya yağı alıp ısıtın. Çırptığınız yumurtalara tuz ekleyin, tavaya döküp pişirin.

Bulguru güzelce karıştırın ve servis tabağına alın, üzerine pişirdiğiniz yumurtayı serin ama karıştırmayın.

Yanında turşu, salata ve mevsim yeşillikleriyle sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

“TAZE SOĞANLI BULGUR PİLAVI” üzerine bir yorum

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr