Malzemeler:
- 1 Adet kalçalı but veya yarım tavuk göğsü
- 1 su bardağı haşlanmış buğday
- Tuz
Meyanesi İçin:
- 3 su bardağı yoğurt
- 5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
Üzeri İçin:
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pulbiber
Yapılışı:
Tavuk üzerini geçecek kadar suyla haşlanıp didiklenir.
Bir tencereye didiklenmiş tavuk, süzülmüş tavuk suyu, buğday ve 2 lt kadar su alınıp haşlanır.
Meyanesi için yoğurt, un ve yumurta sarısı çırpılır. Kaynayan sudan 2-3 kepçe meyaneye alınıp ılıklaştırılır. Kaynayan çorbaya karıştırılarak ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra tuzu eklenir.
Bir cezvede pulbiberli ve naneli yağ yakılır. Bir kaseye çorba doldurulur ve iki aşık yağ gezdirilir. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Çorbanın kıvamın sıcak su ekleyerek ayarlayın.
- Ben kalan haşlanmış etleri didikleyip çorbalarda değerlendiriyorum.
- Buzlukta haşlanmış buğday ve didiklenmiş etten yapınca daha pratik oluyor.
hem soğuk hem sıcak tadı harikaydı ellerinize sağlık Gülser hanım..
Afiyet olsun.
Afiyet şifa olsun.