SULU KÖFTE

Malzemeler:

  • 200 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet orta boy patates 
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı kısırlık bulgur
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • Bir tutam maydanoz

Yapılışı:   

  1. Kıyma, tuz ve kısırlık bulguru bir kaba alıp yoğurun.
  2. Bir servis tabağına un serpin ve kıymadan misket büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve unlanmış tabağa alın. Arada tabağı sallayın ki yapışmasın. Bütün kıymayı bu şekilde yuvarlayın.
  3. Bir tavaya yağ gezdirin ve köfteleri kızartın. Kevgirle tabağa alın. Bir tencerede yemeklik doğradığınız soğanları kavurun, üzerine küp küp doğradığınız patatesleri alın kavurmaya devam edin. 1 dk sonra salçayı alın ve kavurun.
  4. Üzerine 1 lt kadar su ekleyin. Kaynayınca kızarttığınız köfteleri ve tuzunu ekleyin. Önce yüksek ateşte sonra kısık ateşte kaynatın. Sarımsağı da ezip ekleyin, patatesler pişip kıvam alınca altını kapatın. Servis tabağına alın ve üzerine maydanoz serpiştirin. Afiyet olsun.

PÜF NOKTALARI

  • Salçayı iyi kavurursanız midede ekşime yapmaz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr