SULU BÖREK

Hazır yufka ile yapılan bu böreği en son su banyosu yaptırıp öyle pişiriyoruz. Az malzeme ile hafif mi hafif bir börek…

Malzemeler:

  • 6 adet hazır yufka
  • 3 kaşık tereyağı
  • 6 kaşık sıvıyağ
  • 1 kase dolusu kaşar ve lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz (isteğe bağlı)

Üzeri İçin: Yumurta sarısı

Yapılışı:

Tereyağı ve sıvıyağını karıştırıp eritin. Yufkayı serip her tarafını yağlayın. Üzerine bir yufka daha serin ve az yağlayın. Böylece iki yufka üst üste gelecek. Yufkayı önce + şeklinde bölün sonra da her bölümü üçe ayırın. Böylece 12 eşit parça elde edin. Geniş kısımlarına peynir yerleştirip kalem böreği gibi sarın. Yufkalar bitinceye kadar bu şekilde böreği tamamlayın.

Börekleri su alabilecek bir kaba yerleştirin. Üzerini geçecek kadar çeşme suyu ile doldurun. Bekletmeden böreği elinize alıp hafifçe sıkın. Fazla suyu böylece akıtın. Yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Yumurta akını da çırpıp peynir harcına ekliyorum. Hem ziyan olmuyor hem de peynirin akmasını engelliyor.
  • Böreği sıkıp tepsiye alınca bu börek nasıl kabaracak diye düşünmüştüm. Ancak sıcaklıkla buluşunca puf puf kabardı:)
  • İç harcını istediğiniz gibi hazırlayabilirsiniz.
  • Sadece tereyağı veya sadece sıvıyağı da kullanabilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr