Malzemeler:
Hamur İçin:
- 6 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
Üzerine sürmek İçin: 2 yumurta sarısı, susam
Yapılışı:
Un, su, süt, maya ve şekeri karıştırma kabına alıp karıştırın. En son tuz ve zeytinyağı ilave edip homojen oluncaya kadar yoğurun. Üzerini örtüp bir saat mayalandırın.
Mayası gelen hamuru dörde bölün. Pide şeklini verip unlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. 15 dakika kadar tepsi mayası verin. Bu arada fırını 240 dereceye ayarlayın.
Pidelerin üzerine yumurta sarısını sürün. Parmak uçlarıyla sıkıca bastırarak hamura şekil verin. Susam serpip fırına verin. 5 dakika üstünü kabuk tutturun ardından fırını 190 dereceye indirip 10-15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Hamura süt katarsanız daha yumuşak olur. İsterseniz sadece ılık suyla da yapabilirsiniz.
- Bu hamuru yapıp yarısıyla pizza da yapabilirsiniz.