PROFİTEROL

Malzemeler:

Şu Hamuru İçin:

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Bir fiske tuz
  • 1 su bardağı un
  • 3 büyük boy yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya

Kreması İçin:

  • 1 litre süt
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • 7 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Çikolata Sosu :

  • 1 paket bitter çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata

Yapılışı:

Hamur için: Tereyağı, su, şeker ve tuzu bir tencereye alın. Kaynayınca unu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Altını kısıp 5 dakika karıştırarak pişirin. Altını kapatıp ılımaya bırakın.

Kreması için: Bütün malzemeleri karıştırın. Ocağa alıp kaynatın. Kaynayınca altını kısıp 5 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın.

Çikolata sosu için: Hazır paket çikolata sosunu sütle karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kapatın. Çikolata ekleyip çırpın ve soğumaya bırakın.

Hamuru ılıyınca, vanilya ekleyip 1 yumurta kırın ve çırpın. Üç yumurtayı da sırayla ekleyip çırparak yedirin. Kaşık yardımıyla yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralıklarla toplar bırakın.

Önceden ısıtılmış fansız ayar fırında 170 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin. Piştikten sonra fırını kapatın, 5-10 dakika arasında kapağı açmadan bekleyin ki kurusun.

Pişen hamurların içine krema sıkın ve üzerine çikolata sos gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası:

  • Hamuru fırına verdikten sonra pişene kadar kapağı açmayın ki sönmesin.
  • Bu hamurdan tek tepside 24 adet profiterol çıktı.

Yorum yapın