PORTAKALLI PIRASA YEMEĞİ

Malzemeler:

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 portakal suyu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Yapılışı:

Pırasaları temizleyip verev kesin. Havucu temizleyip verev kesin. Bir tencereye sıvıyağ ve salçayı alıp kavurun. Havuç, pirinç ve pırasayı ekleyip 1-2 kez karıştırıp suyunu ekleyin, dipten karıştırın. Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr