PATLICAN DİZME

Malzemeler:

  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 6 adet patlıcan
  • 6 adet yeşil biber
  • 4 adet domates
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Bir kaba kuşbaşı et, tuz ve baharatları alıp iyice karıştırın.

Patlıcanları alacalı kesip etler girecek kadar dilimli kesikler atın. Kesikler yarım olmalı ki patlıcan bütün kalsın.

Patlıcanları az yağda her tarafını kızartın. Biraz ılıdıktan sonra her kesiğe kuşbaşı etleri yerleştirin.

Patlıcanların sığacağı yayvan bir tencereye üç biber ve iki domatesi küp küp doğrayıp altına serin. Patlıcanları üzerine alın. Yine üç biber ve iki domatesi küp küp doğrayıp üst tarafa yayın. Tuzunu da serpin.

Tencereyi ocağa alıp önce harlı ateşte ardından kısık ateşte yaklaşık 35 dakika kaynatın. Arada suyunu da kontrol edin. Et pişince ocaktan alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Bu yemek az sulu olur ve hiç su eklenmez. Ancak domatesler susuzsa 1 su bardağı kadar su ekleyebilirsiniz.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr