Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı didiklenmiş tavuk
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 3,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Pirinci yarım saat sıcak tuzlu suda bekletin.
Bir tencereye yağı alın ve tavukları ekleyip kavurun. Pirinci süzüp ekleyin. Beraber kavurun. Tuz ve suyu ilave edip bir tur karıştırın. Baharat ve nohutu ekleyin. Önce orta ateşte sonra kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirin. Dinlendikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktaları:
- Nohutun zarlarını ayıklayıp nohutu ikiye ayırın ve öylece kullanın.
- Tavuk suyu varsa onu da süzüp pilavda kullanabilirsiniz.