MOR LAHANA TURŞUSU

Mor lahana turşusunun faydalarını öğrenince lahanayı tuşu yapıp salatalara öyle ekliyorum. Hem sirkeyi oradan karşılıyorum hem de görüntü olarak iştah açıcı duruyor. Ayrıca turşu yemeyen çocuklara geçiş sağlayabiliyor.

İçeriğinde bulundurduğu K vitamini ile beyin fonksiyonlarına iyi gelir. Düşük bir kalorisi olduğundan diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Antioksidan düzeyi son derece yüksektir. Damar duvarlarının sertleşmesini önler. Birçok damar hastalığından sizleri korur. B12 vitamini açısından zengin bir turşudur.

Bir litrelik kavanoz için tarifim.

Malzemeler:

  • 1 adet küçük boy mor lahana
  • 1 tatlı kaşığı iri tuz
  • Yarım çay bardağı sirke (siirt sirkesi kullandım)
  • 1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Su

Yapılışı:

Lahanayı dörde bölün ve ince ince doğrayın. Üzerine tuz döküp ovun. Kavanoza bastırın ve diğer malzemeleri ekleyin. Kalan kısmı su ile doldurup kapağını kapatın. Buzdolabında veya serin yerde yaklaşık bir hafta bekletin. İster salatalara katın ister sade yiyin. Afiyet olsun.

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr