Malzemeler:
- 1 kg kuzu kaburga
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı domates salçası
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Kaburgayı temizleyip tuzlayın. Karabiber serpip dinlendirin.
Yemeği yapacağınız zaman salçayı sürün.
Bir tencereye sıvıyağı alın ve etlerin her tarafını kızartın. Üzerini geçecek kadar soğuk su ilave edin. Kaynayınca üzerinde biriken köpükleri alın. Biraz tuz ilave edin. Yaklaşık 1 saat kadar kaynatın. Arada etleri altüst edin ve suyu biterse sıcak su ilave edin. Et pamuk gibi olana kadar pişirin. Kaburganın suyuyla yapılan miss gibi bulgur pilavı ile servis edin. Afiyet olsun
Püf noktaları:
- Kaburga dolmasını ya da bütün kaburgayı (boş şekilde) aynı şekilde pişirebilirsiniz. Bunun için karabiber ve salçayı biraz daha arttırın.
- Ben yapışmaz tavada mühürleyip düdüklüde 30 dakika pişirdim. Lokum gibi oldu.
- Eti akşamdan hazırlayıp dinlendirebileceğiniz gibi dinlendirmeden de yapabilirsiniz.
- Kaburga etinin sertleşmemesi için fırına atmıyorum. Öncesinde kızartmanız o lezzeti verecektir.