Malzemeler:
- 200 gr kemikli kuzu eti
- 1 bağ ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
- Tuz
Yapılışı:
Kuzu etini yıkayıp düdüklü tencerede haşlayın. Bir tencereye kaynatmış olduğunuz kuzu etini alın, yağla kavurun.
Yemeklik doğranmış kuru soğanı ete ekleyip kavurun. Pulbiberi ekleyin, hemen ardından salçayı ekleyip kavurun.
Yıkanıp doğranmış ıspanağı ekleyin ve karıştırın. Et suyunu ekleyin. Pirinç, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Kıvam alıncaya kadar harlı ateşte kaynatın. Kıvam alınca altını kısıp kaynatın. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Çorbadaki pirincin tabana yapışmaması için arada karıştırın.
- Pratik olmasını isterseniz: Düdüklüde kuzu etini kavurun ve diğer işlemleri sırasıyla takip ederek çorbayı pişirin.
- Yanında kıymalı kaşarlı pide ile lezzetli bir uyum oldu. Tavsiye ederim.