KIYMALI SANDVİÇ

Bazen lezzetli bir atıştırma olsun ama çok da zamanımı almasın dersin.

Bazen de çocuk okuldan gelmiştir fena acıkmıştır. Bazen de ekmek arası köfte yemek istersiniz ama uğraşacak zaman yoktur vs. vs. Bazen de pratik yemekler yemeli…

Malzemeler:

  • 4 adet sandviç ekmeği (somun ekmeği veya lavaş da olur)
  • 200 gr orta yağlı kıyma (dana veya kuzu)
  • Tuz

Yapılışı:

Bir tavayı ısıtın ve kıymayı alıp mühürleyin. Kıyma suyunu salınca altını kısın ve yaklaşık 10 dakika pişirin. Kızarmaya başlayınca tuzunu ilave edin. Kıymanın yağı eriyince altını kapatın.

Ekmeği ortadan yarım bölün ve arasına 2 kaşık kıyma dökün. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

Yanına çorba, turşu, salata ,soğan, ketçap veya mayonezle servis edin.

Püf Noktaları:

  • Kıyma yağsız ise kaynayıp kızardıktan sonra bir yemek kaşığı tereyağı ilave edin ve kızarınca servis edin. Kıymayı lezzetlendiren yağdır.
  • Kıymaya istediğiniz baharatları kullanabilirsiniz. ( Soğan tozu, pul biber, karabiber, kimyon vb)
  • Kıyma çok sertse bir çay bardağı su ekleyip kapağı kapatarak pişirin.

“KIYMALI SANDVİÇ” üzerine bir yorum

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr