Hazırlara taş çıkartan çıtır kıymalı kol böreği. Buyurun tarife…
Malzemeler:
- Baklavalık yufka (48 adet)
Sosu İçin:
- 2 adet yumurta akı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
İç Harcı İçin:
- 600 kg kıyma
- 2 adet büyük boy kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- Sıvıyağı
Üzeri İçin:
2 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
İç harcı için yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Üzerine kıymayı alıp kavurun. Baharat ve tuzu ekleyip altını kapatın.
Sosu için bütün malzemeleri karıştırın, çırpın.
Bir beze 2 adet yufka serin, sosu sürün. Üzerine 2 adet yufka daha serin, tekrar sosu sürün. Geniş olan kısmın kenarına 3 yemek kaşığı iç harcı bırakın, rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine alın. Bütün yufkaları bu şekilde bitirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış 180 derecedeki fırına verin. Üzeri ve altı kızarınca böreğiniz hazır afiyet olsun.