KİREN (KIZILCIK) ŞERBETİ

Kızılcık yani kiren özellikle dağ yamaçlarında köylerde yetişen doğal bir meyve. Kaynatıldığında vişne gibi hoş bir tadı var. Çocuklarınız ve sizin için harika bir içecek.

Kızılcık K, E, C, A ve B vitaminlerinden zengin. Manganez, bakır, demir ve kalsiyum mineralleri de içerir. Cilde iyi gelir. Bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır ve mikroplara karşı korur. Melatonin hormonu içerdiğinden uyku düzeni sağlar.

Malzemeler :

  • 4 su bardağı kiren (kızılcık)
  • 3,5 lt su
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker

Yapılışı

  1. Kireni yıkayın. Üzerine soğuk su dökün ve kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin.
  2. Kirenler beyazlayınca altını kapatın (yaklaşık 15 dakika kaynatın) soğuyunca süzün ve buzdolabına kaldırın. Afiyet olsun.

NOT:

  • Ben mevsiminde alıp buzdolabı poşetine 2 kase olacak şekilde hazırlıyorum ve buzluğa atıyorum. Kış aylarında da meyve suyu olarak kullanıyorum.  
  • Çocuğunuz için şekersiz tercih ederseniz servis aşamasında bal veya pekmez ekleyerek ikram edebilirsiniz.                                              

Bir Yorum Yapın

© 2024 - Tüm Hakları Saklıdır. Programsepeti.com.tr