Malzemeler:
Kek İçin:
- 4 yumurta
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı ufaltılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 adet kabartma tozu
Şerbeti İçin:
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2 su bardağı su
- 1 vanilya
Kreması İçin:
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 5 silme yemek kaşığı şeker
- 1 vanilya
- 2 yemek kaşığı labne
Yapılışı:
Şerbet için şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika kaynatın. Altını kapatıp vanilya ekleyin, soğumaya bırakın.
Krema için labne hariç diğer malzemeleri karıştırıp kaynatın. Ilıyınca labne ekleyip mixerle çırpın.
Kek için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip ayarlanabilir yuvarlak kek kalıbına dökün. (istediğiniz fırın tepsisini kullanabilirsiniz) 160 derece fırında 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçince şerbeti dökün. Kek şerbeti çektikten sonra kremayı dökün. Buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası:
- Kremaya kremşanti vs kullanacaksanız şekeri daha az kullanın.